۰
سبد خرید شما
آدرس ما
​تبریز- پاستور جدید
​s.maghsoudi.kh@gmail.com
با ما در ارتباط باشید
041-35564359
شماره تماس

نوجوانی. کام​​​​​​​

نوجوانی. کام​​​​​​​

نوجوانی . کام

کام شیرین نوجوانی

چطور بهترین کلاس تابستانه رو برای فرزندم انتخاب کنم؟

 

چطور بهترین کلاس تابستانه رو برای فرزندم انتخاب کنم؟

فصل تابستان که از راه می رسه، یکی از مهمترین دغدغه های فکری که والدین باهاش مواجه می شون اینه که چطور اوغافت فراغت فرزندشون رو با فعالیت های مختلف پر کنن تا فرزندشون تجارب و دانش بیشتری رو برای زندگی بهتر بدست بیاره.

در این مقاله می خوام با شناختی از انواع کلاس های تابستانه براتون ایجاد می کنم، اصول درست انتخاب کلاس های تابستانی رو براتون بگم تا هم فرزندتون از حضور در کلاس های تابستانی لذت ببره و هم هزینه های زیادی که برای این کلاس ها صرف می شه، بی نتیجه نباشه.

3 ویژگی کلاس های تابستان

کلاس های تابستان به شرطی خوب و نتیجه بخشه که حتما این 3 ویژگی رو داشته باشه:

  1. شاد باشد

 اولین و مهمترین ویژگی که کلاس های تابستان باید داشته باشه، ایجاد نشاط و شادی برای بچه هاست. اگه این ویژگی در کلاسی که ثبتنامش کردید، نباشه، مطمئن باشید فرزندتون به حضور و فعالیت در اون تمایلی نشان نمیده.

شرط شاد بودن برنامه تابستان این سه تاست:

اول) فعالیت های مورد علاقه فرزندمون در اون لحاظ شده باشه: برای اینکار از خودش سوال کنید که چه کلاس ها یا فعالیت هایی دوست داره

دوم) قانعش کنید: اگه فعالیتی هست که شما برای موفقیتش لازم می بینید ولی فرزندتون تمایل نداره، باید نسبت به اهمیت اون کلاس بتونید قانعش کنید تا بصورت منطقی نسبت به حضور در کلاس، انگیزه بدست بیاره( هیچوقت با زور فرزندتون رو به کلاسی ثبت نام نکنید، نتیجه نمی گیرید. بعضی وقتها لازمه خودش به درک لازم برسه. این مواقع صبوری بهتره.

سوم) با هم تصمیم بگیرید: اگه تعداد کلاس های پیشنهادی تون زیاد شد، با همدیگه در مورد انتخاب کلاس تصمیم بگیرید. وقتی در تصمیم گیری مشارکتش بدید، در اجرا هم به مشکلی بر نمی خورید

 

  1. متنوع باشد:

ویژگی دوم کلاس های تابستان تنوعه. اگه همه کلاس هایی که فرزندتون شرکت می کنه ورزشی باشه یا علمی و یا هنری، مطمئنا این یک نواختی برای فرزند شما خسته کننده می شه. شما باید به کلاس های تابستان نگاه چند بعدی داشته باشید. یعنی اگر در کلاس های ورزشی ثبت نامش می کنید، به فکر ثبت نام در یک کلاس علمی یا هنری هم باشید. فرزند شما باید چند بَعدی رشد کنه و استعدادها و توانمندی هاش رو در هر زمینه ای بشناسه.

  1. مفید باشد:

 مفید بودن یعنی اینکه کلاس ها بتونه تغییر و تحول مثبتی رو در رشد فکری، جسمی ، معنوی و رفتاری فرزندتون ایجاد کنه و تاثیرش رو در بهبود کیفیت زندگی فرزندتون شاهد باشید

 

نیاز و علاقه دو مولفه مهم در ثبتنام کلاس های تابستانه

نیاز و علاقه باید دو جز مهم برای انتخاب فعالیت ها باشه، این دو جز می تونه خودش رو در 4 شکل نشان بده:

موقعیت اول) اگه فرزند شما برای موضوعی هم علاقه داشته باشه و هم به کسب آن دانش یا مهارت نیاز داشته باشه، بهترین استفاده رو از کلاس ها خواهد برد. سعی کنید کلاس هایی که شرکت می کنه از این دسته باشن.

موقعیت دوم) فعالیت های که برای فرزندتون نیاز نباشه ولی بهشون علاقه داشته باشه بیشترین لذت و نشاط رو براشون ایجاد می کنه. قرار نیست همه فعالیت هایی که انجام می ده در راستای رسیدن به هدف خاصی باشه. بعضی وقتا لازمه که بچه ها فقط وقت بگذرونند و خوشحال باشن به عنوان مثال: بازی های رایانه ای، تماشای فیلم، بودن در کنار دوستان و .... .

موقعیت سوم) بعضی کلاس ها هم هستن که برای فرزندتون نیازه ولی علاقه ای به شرکت در اون کلاس ها نداره. در اینصورت یا باید واقعا خودش به اهمیت شرکت در این کلاس ها، پی ببره یا اینکه بی خودی خودتون رو خسته نکنید و هزینه اضافی صرف اون کلاس نکنید. همونطور که پیش تر مطرح کردم، بعضا فرزند ما خودش باید به اهمیت موضوعی پی ببره وگرنه با اجبار نمی شه فرزند امروزی رو به انجام کاری، ترغیب کرد.

موقعیت چهارم) بدون شرح

 

4 دسته کلی کلاس های تابستان

همه کلاس هاس تابستون رو می شه به 4 دسته کلی تقسیم کرد که باید سعی بشه در برنامه تابستانه فرزندمون حداقل دو مورد از اینها گنجونده بشه

  1. بَعد جسمی: دسته اول کلاس هایی هست که مستلزم فعالیت های جسمی- حرکتیه. همه کلاس های ورزشی (بجز شطرنج) جز این دسته هستن. ثبتنام در کلاس های ورزشی هم از این بابت که در سبک زندگی کنونی بچه ها، فعالیت های حرکتی زیادی نیست، اهمیت ویژه ای داره و هم از این بابت که فعالیت های ورزشی ضمن ایجاد نشاط و شادابی، می تونه مفاهیمی چون تلاش، پشتکار، تحمل سختی و سایر مفاهیم ارزشمند در زندگی رو، براشون معنا کنه.
  2. بَعد روحی و روانی: این نوع کلاس ها باید گروهی باشن. در کلاس های گروهی هست که بچه ها مجبور هستن به نوعی با همدیگه کنار بیان و این باعث می شه مهارت های روانی- اجتماعی شون رو ارتقا بدن و تجارب بیشتری بدست بیارن. از ابعاد معنوی هم نوجوان امروز خیلی زیاد به رشد معنوی و عاطفی نیاز داره تا بتونه از بسیاری از برهه های سخت زندگیش به سلامت عبور کنه.

کلاس هایی مثل آموزش مهارت های زندگی، فعالیت ها و دورهمی های دوستانه، کلاس های تابستانه مساجد و .... خیلی می تونه به رشد روحی و روانی فرزندتون کمک کنه

  1. بَعد هنری: کلاس های نقاشی، موسیقی، خوشنویسی، گرافیک، خیاطی، آشپزی و سایر کلاس های هنری، نقش خیلی موثری در کسب آرامش و تمرکز در بچه ها ایفا می کنه. کار هنری، فعالیتی هست که فرزند شما برای دل خودش انجام میده و می تونه با افکار و احساساتش ارتباط بر قرار کنه. می تونه خودش رو بیشتر بشناسه.

* برای کلاس های هنری خیلی مهمه که فرزندتون بهش علاقه داشته باشه.

  1. بَعد علمی و آموزشی: شاید فرزندتون تمایل زیادی به این تیپ کلاس ها نداشته باشه چون 9 ماه از سال رو مشغول همین کار بوده و ممکنه زیاد هم دل خوشی از کتاب ها و نمرات مدرسه نداشته باشه و بعد ازش انتظار داشته باشیم که همین 3 ماه رو هم بیاد دوباره درس بخونه ولی یه پیشنهاد بی نظیر دارم براتون

بهترین کلاس های علمی اونهایی هستن که 1) مورد علاقه فرزندتون باشه 2) جنبه عملی داشته باشه.

به عنوان مثال اگر فرزند شما به کارهای فنی و مهارتی علاقه نشون میده، می تونید در کلاس های علمی و مهارتی ثبتنامش کنید. مانند: کلاس های رباتیک، خیاطی، بازی سازی

یا اگه فرزندتون به دانش خاصی مانند، نجوم، زیست، شیمی، فیزیک و مانند اینها علاقمند باشه می تونید در کارگاه ها و آزمایشگاه های دانش آموزی این رشته ها ثبت نامشون کنید تا علم رو به صورت عملی یاد بگیرن ( فقط در این صورته که فرزند ما می تونه شیفته دانش و کشف اون بشه) این کلاس ها علاوه بر این که دانش تخصصی فرزند ما رو می تونه خیلی رشد بده، در فرایند تحصیلیش هم کمتر به مشکل بر می خورید و در انتخاب رشته پایه نهم و کنکور هم کاملا تکلیفش با خودش مشخصه و می تونه نتایج و موفقیت های علمی زیادی بدست بیاره. چی از این بهتر.

 

انواع کلاس های تابستان و تاثیرات آنها

بهتره قبل از ثبتنام در کلاس ها با انواع کلاس ها و تاثیراتی که هر کدوم از این کلاس ها داره، آشنا بشید تا بتونید بر اساس مهمترین نیازهایی که فرزندتون داره، بهترین کلاس رو انتخاب کنید. در ادامه انواع کلاسهای ورزشی، هنری و علمی رو براتون دسته بندی می کنم و برای هر کدومش توضیحات لازم رو شرح می دم.

انواع کلاس های ورزشی:

کلاس های ورزشی رو در ادامه براتون تقسیم بندی کردم تا در کلاسی که بیشتر به کارش میاد، ثبتنام کنید.

  • ورزش های انفرادی: از اونجایی که در وزش های انفرادی تمام مسئولیت پیروزی یا شکست بر عهده خود فرد هست، به همین دلیل این ورزش ها می تونن روحیه تلاش و پشتکار، اراده و مسئولیت پذیری فرزندتون را تقویت کنه. اگه می بینی فرزندت مسئولیت پذیر نیست و یا اینکه به خودش و توانمندی هاش اعتماد نداره و همیشه سعی می کنه یکی دیگه کارهاش رو انجام بده، ورزش های انفرادی مثل کشتی، کاراته، شنا و امثال اینها می تونه تغییرات خوبی از این بابت ایجاد کنه.
  • ورزش های گروهی: این نوع ورزش ها بصورت تیمی برگزار می شه و موفقیت تیم بستگی به همراهی و همبستگی تمام اعضای تیم داره به همین دلیل روحیه کار اجتماعی و همدلی و همراهی رو در اعضای تیم بالا می بره و باعث می شه مهارت های اجتماعی و رفتاری فررزند شما بیشتر بشه.

اگه می بینی فرزندت رفتارهای خودخواهانه داره و نمی تونه درک درستی از احساسات و حق و حقوق دیگران داشته باشه، این نوع کلاس ها می تونه قدرت همدلی و درک متقابل رو افزایش بده

 

  • ورزش های رزمی: این نوع ورزش ها می تونه درکاهش پرخاشگری و برون ریزی مناسب هیجانات منفی فرزندت موثر باشه. اگه ناخواسته فرزندت شرایط زندگی سخت و دشواری رو در سال های گذشته تحمل کرده، این کلاس های می تونه محلی برای تبدیل هیجانات منفی به هیجات مثبت باشه.
  • ورزش های فکری: این ورزش ها قدرت تفکر، حل مسئله و تصمیم گیری رو بشدت در فرزند شما بال می بره. رشد توانمندی ها و مهارت های ذهنی، کمک در بهبود عملکردهای ذهنی، رشد مهارت های شناختی، افزایش توانمندی های تحصیلی و علمی از جمله تاثیرات مهم ورزش های فکریه. ورزش هایی فکری مثل: شطرنج،روبیک، اوریگامی

 

کلاس های هنری:

همونطور که گفته شد ویژگی ذاتی کلاس های هنری ایجاد آرامش و افزایش قدرت تمرکز و کاهش اضطراب و افسردگی هست. اگه فکر می کنید فرزندتون به این تغییرات نیاز داره، حتما کلاس های هنری رو در برنامه تابستانش در نظر بگیرید. اما کلاس های هنری هم انواع داره که در ادامه اونها رو تقسیم بندی کردم برای شما عزیزان دل

  • هنرهای ترسیمی-تجسمی: خوشنویسی، مجسمه سازی، طراحی، نقاشی از جمله هنرهای ترسیمی- تجسمی هستن. تاثیر زیادی روی افزایش قدرت هوش فضایی و تجسمی و تقویت ظرفیت خلاقیت مغز داره.
  • هنرهای موسیقیایی: انواع مختلف کلاس هاس موسیقی می تونه هوش هیجانی و شنیداری فرزندتون رو به خوبی افزایش بده چراکه موسیقی صدای احساسات هست و فرزند شما می تونه با احساسات خودش ارتباط برقرار کنه و این ارتباط احساسی باعث تخلیه هیجانات او و در نتیجه افزایش آرامش فکری و روانی می شه.
  • هنر های نمایشی: هنر های نمایشی مانندتئاتر، بازیگری و امثال اینها باعث تقویت روحیه کار گروهی و پذیرش سلایق مختلف داره. از اونجایی که اجرا این هنرها نیازمند ظرافت های عاطفی و احساسی هست، تاثیر خیلی زیادی می تونه در افزایش قدرت درک و ارتباط برقرار کردن با دیگران ایفا کنه
  • هنر های ادبی: مهارت هایی مثل داستان نویسی، شعرگویی، کتابخوانی، گویندگی و نویسندگی جز هنر های ادبی هستن که از فرزند شما فردی متفکر، اندیشمند، صاحب نظر و فرهیخته به عمل میاره و به بینش او در موضوعات مختلف، عمق می بخشه.

اگه دوست دارید فرزندتون به همچین شخصیتی دست پیدا کنه، از ثبت نام در کلاس های هنری- ادبی غافل نباشید.

 

کلاس های علمی- آموزشی:

کلاس های علمی- آموزشی هم می تونن ضعف ها یا کمبود های درسی فرزندمون رو در طول سال تحصیلی پوشش بده و هم با یکسری روش ها می تونیم علاقمندی درسی رو در فرزندمون بیشتر کنیم. اینکه چطور این اتفاق می افته رو ضمن تقسیم بندی انواع کلاس های آموزشی، براتون توضیح دادم.

  1. کلاس های درسی: اگه فرزندمون در یادگیری درس ریاضی یا علوم و یا هر درس دیگه ای مشکل داره، تابستان بهترین زمانیه که بتونه آروم آروم مفاهیم درسی رو درک کنه و سطح خودش رو بالا بکشه. برای این کلاس ها، وجود تمایل نسبی فرزندتون و اینکه یه معلم خوب بهش تدریس کنه خیلی مهمه چون فرزندتون نباید بیش از حد در این کلاس ها تحت فشار باشه و خسته بشه وگرنه درس رو پس می زنه

 

  1. کلاس های علمی- عملی: این نوع کلاس ها بهترین تاثیر رو در پیشرفت تحصیلی فرزندتون خواهد داشت. فرزند شما، 9 ماه از سال رو در کلاس های کاملا تئوری و به زور کسب نمره، شرکت می کنه ولی اینکه فرزند شما به معنای واقعی بتونه لذت دانش و یادگیری رو بفهمه و به فردی علم دوست تبدیل بشه، از طریق شرکت در این نوع کلاس ها محقق می شه.

وقتی فرزند شما در فرصت تابستان بتونه آموخته های 9 ماه خودش رو در عمل پیاده کنه، قطعا به علم و دانش و جذابیت های اون علاقه بیشتری نشون خواهد داد. خلاصه اینکه هدف این نوع کلاس ها، ایجاد علاقمندی و کنجکاوی های علمیه که با کاربردی کردن علم، محقق می شه.

برای ثبتنام در این کلاس ها، بهترین محل، پژوهشسراهای دانش آموزیه.

این کلاس ها به 2 دسته تقسیم می شن:

  • فنی مهندسی و کامپیوتر: این کلاس ها برای دانش آموزی مناسب تره که به فعالیت های عملی علاقه بیشتری داشته باشن و زیاد حوصله کتاب و مطالعه اون رو نداشته باشن. در این دسته کلاس هایی مثل:کلاس های رباتیک، بازی سازی، طراحی سه بعدی، سازه های ماکارونی-و انیمیشن سازی می تونه گزینه های مناسبی باشه.
  • علمی: این کلاس ها بیشتر مناسب بچه های هست که به مطالعه، تحقیق و پژوهش علاقه بیشتری دارن. بچه ای که قدرت خیالپردازی و تفکر انتزاعی بیشتری داره، برای کلاس هایی مثل: زیست شناسی، شیمی و نجوم بهتر جواب می گیره

امیدوارم با استفاده از نکاتی که در این مقاله خوندید، بهترین تصمیم رو برای انتخاب مناسب ترین کلاس بگیرید.

ضمنا یه نکته رو هم خدمتتون بگم، اونهم اینکه قرار نیست همه ضعف های فرزندتون رو به یک باره بخواید در مدت سه ماه برطرف کنید و همه کلاس هایی که می تونه واسش مفید باشه رو شرکت کنه. تربیت و تغییر زمان می بره.

عاقلانه صبور باشیم.

 

نویسنده: سعید مقصودی خسروشاهی

 

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش