نوجوان عزیز سلام
تا حالا به این فکرکردی که وقتی موسیقی گوش میدی چرا حست با وقتی که موسیقی گوش نمی دی فرق داره؟ بیتشرین تاثیر موسیقی روی احساسات آمادهاست و می شه گفت تاثیرگذار ترین چیزیه به سرعت می تونه حس و حال یه آدم رو عوض کنه، موسیقیه.
یه وقتایی ممکنه حال هیچ کاری رو نداری ولی وقتی یه موسیقی خوب گوش میدی، انرژی میگیری، امید پیدا می کنی و بلند میشی و یه کاری انجام میدی و بعضا می بینی گو کردن به یه موسیقی روزت رو می سازه.
موسیقی خیلی می تونه روی احساسات تاثیر بذاره و اگه غمگین باشی، موسیقی غمگین، تو رو بیشتر در غم و اندوه می بره، اگه شاد باشی، بیشتر شادت می کنه.
باید یاد بگیری از موسیقی به نفع اهداف و آینده خودت استفاده کنی. یکی از انواع موسیقی هایی که می تونه کمکت کنه که برای رسیدن به اهداف بیشتر تلاش کنی، موسیقی های انگیزشیه. موسیقی های انگیزشی با ریتم خاصی که دارن، عناصر وجودت رو به وجد میارن و باعث می شه یه حس و حال و نیروی قوی رو در خودت ببینی. همون طور که وقتی از حیوان درنده می ترسی، بدنت نسبت بهش واکنش نشون میده، از این طرف وقتی به اهداف، باورها و رویاهای خودت هم فکر می کنی، بدنت نسبت بهش واکنش نشون میده. به همین خاطر گوش کردن به موسیقی های انگیزشی، مخصوصا اگه اول صبح باشه، انرژی اولیه لازم رو برای قدم گذاشتن در مسیر اهدافت، فراهم می کنه و این همون چیزی که باید دنبالش باشی.
تحقیقات زیادی در مورد تاثیر موسیقی بر مغز انسان انجام شده و حتی یک جایگاه ویژه در حوزه علوم اعصاب به نام نوروموزیکلوژی ( انگلیسی ) به خودش اختصاص داره که در مورد تاثیر انوع موسیقی بر سلول های عصبی پژوهش می کنه.
در این پژوهش ها دانشمندان متوجه شدن کدوم موسیقی ها برای خلق و خوق خاص افراد می تونه مفید و تاثیرگذار باشه. به عنوان مثال موسیقی های محیطی و طبیعی برای بهروری بهترین موسیقیه. موسیقی های سبک پاپ شما رو در خلق و خوی انگیزشی قرار میده.
موسیقی، یک زمینه انگیزشی برای همه فعالیت های ما اعم از جسمی و ذهنی ایجلد می کنه و ما شجاع تر، با اراده تر، مصمم تر و سریعتر می کنه و باعث حرکت پر شتاب تر ما به سوی اهدافمون می شه، مخصوصا اگه همراه با مرور اهدافت در اول صبح باشه.
در یک پيوهش دیگه به اثبات رسیده که گوش دادن به موسیقی انگیزشی، روی عزت نفس نوجوان ها تاثیر گذار بوده و می تونه روی اعتماد به نفس آدمها و حس و حالشون در اون لحظه، تاثیر بذاره.
موسیقی علاوه بر افزایش انگیزه و عزت نفس، خستگی ذهنی و جسمی رو کاهش میده و می تونه باعث ایجاد آرامش و تخلیه روحی و روانی هم بشه.
البته جنبه های منفی موسیقی هم داریم که اینجا لازم نمی دونم مطرح کنم ولی این مائیم که اول از هر چیزی خودمون رو باید دوست داشته باشیم و سعی کنیم از امکاناتی که هست به سود خودمون و آینده مون استفاده کنیم.
خلاصه اینکه موسیقی یه ابزار عصبی قدرتمنده که بهت کمک می کنه طرز فکر و خلق و خوی خودت رو تنظیم کنی و یه انرژی زا روانی عالی محسوب می شه و می تونی ازش برای سرعت گرفتن در مسیر اهدافت استفاده کنی.
نوشته: سعید مقصودی خسروشاهی